Nu suntem toate acele forme si roluri prin care tot incercam sa ne definim!

Noi Suntem, atat !

Zi de zi, in orice clipa , pare ca ne identificam cu o forma anume, indiferent de natura ei ! Poate fi o forma de gand, o forma mental-emotionala, un rol social  sau forma corpului nostru si multe altele.

Cand ne aflam in perioada de copilarie, spunem ca suntem copii, ca suntem copiii nu stiu cui , cand ne aflam in  perioada de scoala, spunem ca suntem elevi, studenti , cand lucram intr-un loc anume, suntem angajati sau cu putin mai mult noroc , putem fi chiar angajatori :).

Cand primim rolul de parinti, avem astfel o noua identitate de parinte, in care pe deasupra, spunem ca acei copii care vin prin noi, sunt ai nostri si numai ai nostrii si uneori, tindem sa credem ca avem dreptul sa le controlam viata si avem uneori atatea asteptari de la ei , ramanand foarte dezamagiti cand lucrurile nu ies cum vrem !

O noua identitate pe care am tot zarit-o in diverse locuri este cea de mama singura  sau chiar si de tata singur !

Putem crede uneori ca suntem doar acest corp si de aceea uneori, putem spune ca suntem bonavi, sanatosi sau obositi si tot asa !

Credem poate ca suntem mintea noastra si picam in capcana fiecarui gand care TRECE prin ea!

Sau uneori ne identificam atat de mult cu starile emotionale , putem spune uneori, ca suntem veseli, suntem tristi, suntem melancolici, suntem nervosi si tot asa, continua tu lista cu ce simti tu  sau cu ce poate te mai identifici tu, zi de zi !

Poate ne identificam cu ceea ce facem, ca si meserie, sa spunem asa, poate spunem ca suntem autori, invatatori, artisti, scriitori, staruri, cantareti, dansatori, directori, servitori, oameni de serviciu, casnici si tot asa !

Poate ne identificam uneori cu apartanente la religii, ca suntem crestini, altii ortodoxi, unii catolici si multe alte religii care probabil mai exista prin aceasta lume.

Sau mai spunem uneori ca suntem frumosi, ca suntem urati, ca suntem minunati, ca suntem neinsemnati, ca suntem in milioane de moduri!

Sau ne indentificam simplu si frumos cu persoana noastra, cu o personalitate pe care o avem !

Ei bine, am o veste pentru tine care poate fii una eliberatoare sau una care sa te infurie si sa te sperie! Numai tu stii cum o vei primi si cum spunea cineva, depinde foarte mult de locul in care te aflii !

Si SURPRIZA, NU SUNTEM NICIUNA DIN FORMELE SI ROLURILE PE CARE AM INCERCAT SA LE ENUMAR EU MAI SUS ! 🙂

Si bineinteles ca tin sa spun ca nu resping nimic din rolurile acelea , ele nu sunt gresite, sunt asa cum sunt si fac parte din Tot ! Nu este nimic gresit sau nelalocul lui, dar aici vorbim doar de o simpla intelegere, constientizare a lui cine suntem , dincolo de toate aceste forme si roluri !

Si nu trebuie sa ma crezi sau sa fii de acord cu mine,  dar te invit cu mare drag  sa privesti in interiorul tau si sa vezi daca ceea ce voi reda mai jos, poate sa aiba macar un sambure de adevar !

Ei bine, este foarte clar ca toate acele forme mentionate mai sus sunt trecatoare !

Realizeaza ca azi ai rolul de copil, elev, student, maine ai rolul de parinte, mama singura, angajat sau chiar dupa caz, chiar angajator.

Realizeaza ca azi poate spui ca esti trist, maine esti vesel, ieri ai fost melancolic, maine esti plin de entuziasm sau mai mult, acum poti fi foarte nervos, iar peste cateva momente poti fii cel mai calm om din lume !

Realizeaza ca azi potii fii crestin si maine te casatoresti cu cineva de alta religie si te poti converti  in religia sa !

Realizeaza ca astazi poate esti sotie, iar maine poti fii divortata !

Realizeaza ca gandurile trec si se transforma dintr-un moment in altul, ele se schimba permanent !

Realizeaza ca pana si acest corp este trecator si la un moment aceasta forma, pur si simplu, nu va mai fii !

Ei bine, cum ai putea fi toate acestea cand ele se pot schimba de la o zi la alta?

Cum ai putea fi toate acestea cand pe toate acestea le poti vedea, le poti observa, cand TU doar, sa zicem…, le poti doar exprimenta ?

Ai putea vedea ca nu esti toate acestea ?

Ai putea vedea ca dincolo de aceste forme trecatoare, CEVA totusi ramane si ramane neschimbat, ramane etern ???

Ti-ai putea da voie sa vezi ca personalitatea ta, persoana ta este doar o constructie mentala, ca nu este reala ?

Poti vedea ca iti poti simti , percepe corpul, ca poti observa gandurile, ca le poti auzi, asculta ?

Iti poti da seama ca odata ce observi ce nu esti pentru ca le observi, atunci CE RAMANE ESTE DOAR CEEA CE ESTI CU ADEVARAT !

Si ce este acest ceva care esti cu adevarat , poate te intrebi ?

Ei bine, sincer,ca sa spun asa – din toata aceasta calatorie de reamintire pe care am parcurs-o in ultimii doi ani, in mod constient, am ajuns la intelegerea ca ceea ce suntem cu adevarat este NIMIC!

Da, putem numi adevarata noastra fiinta, esenta, privitor, obsevator, chiar si Dumnezeu, Divinitate, Spirit, Iubire, Prezenta, Constiinta, Energie, Viata, spune cum simti , dar adevarul adevarat este ca Suntem NIMIC, SPATIU, sau cum spunea cineva odata, O GOLICIUNE ! 🙂

Cum spune si Mooji suntem un spatiu viu, dar nu te defini ca fiind viu, ca fiind spatiu, ca fiind goliciune sau ceva anume, ci pur si simplu, FII NIMIC, FII, ATAT !

Pentru a simti ceea ce esti cu adevarat, totul este foarte simplu, doar renunta la a te mai defini cu ceva anume , cu orice forma, rol sau orice concept, si da-ti voie doar sa fii !

Lasa orice idee de o parte despre ceea ce crezi ca esti , orice idee sau strat care iti acopera adevarata fiinta, cum am vazut ca mai numesc unii dintre noi si FII, ATAT !

Fiind acest spatiu viu, gol, vei vedea ca efectiv te umpli cu viata, cu iubire, cu bucurie, cu pace, toate acestea rasar natural ,pentru ca aceste stari sunt starile tale naturale si ele sunt in Tine intotdeauna  si pot iesi la suprafata doar odata cu realizarea adevaratei tale naturii, adica Nimicul, Spatiul, A FII !

Iar eu una, indraznesc sa spun si sper ca nu deranjez pe nimeni ca nu ai nevoie de atatea practici, lucruri si nu stiu ce alte chestii pentru a realiza cine esti, nu ai nevoie nici de timp, timpul creeaza si mai mult timp, sa crezi ca ai nevoie de si mai multe pentru a simti si a afla cine esti , creeaza si mai multe astfel de lucruri !

Cum spune si Mooji aici : « Pune totul în aceasta casa si da-i foc. Toate gusturile, trecutul, viitorul, identitatea, dorintele, atasamentele, durerile si bucuriile tale – pune totul în aceasta casa si da-i foc. Tu aduci chibriturile. Eu aduc benzina. Vorbesc foarte serios. si în final, si tu intri în foc. Intelegi?Exists o cale pentru fiecare, si aceasta este, probabil, cea mai rapida cale: Lasa totul deoparte, sau arde-l. Incearca si vezi. Toti marii întelepti au dat foc acestei case a ego-ului, acestei case a suferintei. În cazul în care introspectia in sine este prea mult de lucru, sau ai artrita si nu poti face nici un pelerinaj, daca iti musti limba in timp ce canti mantre, sau daca nu ai credinta în Dumnezeu, pune-ti casa pe foc. Aceasta va fi religia ta, religia omului disperat sau lenes. Doar un singur lucru: Asigura-te ca este propria-ti casa.”

Ok, inteleg ca fiecare avem propriul drum si cale de redescoperire, cum se spune  si sunt de acord cu asta si sunt constienta ca toate sunt exact asa cum trebuie !

Insa, ce vreau eu sa spun este doar ca la un moment dat, urmand atatea retete, sugestii, metode, te poti rataci mai mult, te poti pune chiar in calea ta  de a realiza cine esti !

Eu ca si Oana, va spun sincer ca vazand si urmarind atatea metode, mesaje, sugestii de reamintire, aveam senzatia ca chiar trebuia sa le fac pe toate si ca vaiii, pai asa, s-ar putea sa nu inteleg nicioadata cine sunt cu adevarat !

Nu faceam altceva decat sa ma limitez ! Da, am avut nevoie sa citesc ca sa inteleg unele lucruri, dar pana la un moment dat si asta !

Acum simt ca atunci cand citesc sau urmaresc ceva, pur si simplu, fac asta de dragul activitatii in sine, de a ma juca, de   a ma distra, ca imi plac astfel de informatii si in plus, cu siguranta, totul este perfect potrivit sa mai apara in calea mea si astfel de mesaje !

Drag suflet, tu priveste in tine si fa exact ce simti si cum simti ! Nu crede nimic, nu lua de –a binelea nimic din ce spun altii, ci da-ti voie sa fii atent la ce simti pentru ca ceea ce simti este adevarul tau si cel mai important, repet pentru  probabil a miliarda oara de cand am acest site, da-ti voie sa fii !!!

Da la o parte totul, renunta la tot pentru a gasi TOTUL !

Renunta la tine pentru  a te gasi pe TINE !

Sau si mai frumos spus, imi place mult cum spune, Mooji aici :TRAIESTE CA SI CUM TU NU AI EXISTA !  ( tu, ca si forma, ca si manifestare, ca si trecut, ca si toate rolurile tale, ca si persoana si tot asa).

Ce poate fi mai eliberator, mai vindecator si mai purificator de atat? 🙂

Ce poate fii mai bun decat a FII CEEA CE ESTI CU ADEVARAT?

Cum era si expresia aceea : De ce incerci sa devii special cand poti FII TU INSATI sau as spune eu, cand poti Fii CEEA CE ESTI SI ATAT?

Si FII, fii complet liber si accepta toate formele de viata asa cum sunt fara a mai le analiza, judeca, eticheta, da-le voie sa existe toate asa cum exista si joaca-te prin viata, atat !

Ramai in increderea ca totul este exact asa cum trebuie sa fie si abandoneaza-te in aceasta A FII, in acest Nimic, Spatiu, Dumnezeu cu toata increderea !

Nu mai astepta nimic , nu conteaza ce-ti aduce maine, si daca nu ti-ar aduce nimic, care ar fi problema, DOAR FII si atat si vei vedea ca nu mai ai nevoie de NIMIC, pentru ca ai gasit deja totul si de aici, totul vine natural catre tine, clar, pentru ca odata ce esti conectat cu ceea ce esti, cu TOTUL, nu mai poate exista lipsa in viata ta si in plus, toate isi au momentul lor, vin exact atunci cand trebuie sa vina!

Si mai vreau sa-ti povestesc ca dupa ce am rostit tone de afirmatii de-a lungul acestei calatorii, astazi, pot spune cu sinceritate, ca tot ce simt sa mai spun este : Eu sunt si Faca-se Voia Ta ! Atat !

Iar, uneori, prefer sa nu mai spun nimic, ci sa raman in tacere, aici, acum si sa ma bucur de ceea ce sunt si atat !

Stii cand simt ca mai ratacesc? Am observat ca cei din jurul tau poate iti vor spune ca nu esti normal sau cine stie ce alte lucruri si de multe ori, ma observ ca parca astept ceva doar ca sa le arat lor, uite baiii, vezi, cum stau lucrurile???

Ei bine, am realizat ca nu am nevoie sa arat nimanui nimic, ci este suficient SA FIU , SA FIU CEEA CE SUNT SI IN REST, FACA-SE VOIA VIETII!

Important este sa constientizezi aceste asteptari cand apar  si sa le dai voie sa fie libere, sa plece! Nu trebuie sa spui ca off, nu este ok sa am asteptari, ci doar recunoaste-le, observa-le si lasa-le sa plece! 😉

Si fii, atat! Ramai CEEA CE ESTI!

TU ESTI, ATAT !

Te imbratisez cu multa iubire si MULTUMESC CA EXISTI !

Sa fie mereu intelepciune si intelegere divina in viata ta !

Cu iubire,

EU !

ps. Simt sa spun ca probabil ai mai citit un  astfel de mesaj in milioane de alte locuri , carti, site-uri spirituale, dar am simtit sa dau mai departe tot ce a venit prin acest articol , pentru ca pur si simplu, asa am simtit si daca ai ajuns la acest articol, numai tu stii cu ce mesaj a venit catre tine! Asadar, priveste in tine si eu  imi doresc sa-ti fie de folos si  bineinteles  – sa fie o Inspiratie pentru Suflet! 🙂

Daca simti sa-mi transmiti ceva,lasa-mi mai jos un comentariu si cu mare drag o sa-l citesc!

Si la fel, daca simti, da mai departe acest articol si fii o sursa de inspiratie si pentru sufletele celor din jurul tau!

Te astept alaturi de mine pe pagina de facebook a siteului, intra aici si primeste inspiratie zilnica!

Sa fie mereu iubire, bucurie si pace in inima ta!

 

ALTE ARTICOLE PENTRU SUFLETUL TAU:

One Response to Nu suntem toate acele forme si roluri prin care tot incercam sa ne definim!

  1. Ce fain! Nu esti nimic, asa ca poti sa te identifici cu oricine sau cu orice vrei tu. Uite cum functioneaza la mine. Ma identific cu starea care imi place cel mai mult. Sa zicem: “SUNT FERICITA”. Si daca sunt fericita inseamna ca nu (mai) sunt barbat, nu (mai) sunt limitat, nu (mai) sunt bolnav, nu (mai) sunt vulnerabil etc. etc. Adica nu ma mai identific cu trupul meu, cu rolurile implementate in mine de parintii mei , de profesorii de la scoala, de conducatorii religiosi sau de cine stie ce alti ivatatori lumesti. Am descoperit ca toate identitatile pe care unii sau altii tot mi-au spus ca sunt ” ale mele”, sunt doar niste minciuni pe care pana acum le-am crezut adevarate. Invatatorul meu mi-a spus sa ma straduiesc sa-mi depasesc toate limitele, dar SA NU RAMAN FARA ELE. Adica sa nu ma (mai) identific nici macar cu “NIMICUL”. Si atunci pot sa/mi plasez si sa/mi deplasez limitele exact acolo unde vreau eu, pot sa ma joc cu ele cum doresc, si pot sa ma identific exact cu forma care imi convine sa am la un moment dat. Lumea din jurul meu se restructureaza automat de la sine, fara sa fac nici un efort Pot sa/mi creez astfel orice realitate, dupa placul meu. Este ceva minunat!!! A fost mai greu pana mi/am realizat acea fila goala, sau “tabula rasa” pe care pot desena lumea pe care mi/o doresc. Si atunci orice lucru sau persoana pe care mi-o doresc, poate sa ia forma intr/o dimensiune sau alta. Omul vechi si viata mea anterioara s/au dus, fara nici un efort, chiar in urma cu o fractiune de secunda. In locul lor a ramas doar prezentul continuu, singurul timp in care putem sa traim, eu, tu si fiecare dintre noi. Trecutul a trecut. nu mai exista. Poti sa/l inlocuiesti exact cu ce vrei tu. Orice ai inventa in locul lui este la fel de real si/sau ireal ca si trecutul pe care crezi ca-i “al tau”. Nici una, nici alta nu exista altundeva decat in capul tau. La fel si viitorul. Poti sa/ti imaginezi orice fel de viitor mai sumbru sau mai luminos, acesta nu exista decat in imaginatia ta. Schimba-ti gandurile tale despre tine si despre lume, si intregul viitor, al tau si al tuturora, se va schimba in mod automat, intr/o singura clipa.
    La inceput mi/a fost frica ce se va intampla daca ma voi gandi la ceva rau si daca acel ceva se va manifesta in viata mea sau a altora. Acum stiu ca nu/i nici o problema. Daca am ales in mod gresit, pot sa aleg din nou, fara sa ma simt vinovat de gandul “negativ” care mi/a trecut in minte in urma cu zece secunde sau cu zece ani. A fost si nu mai este. Numai gandurile tale te pot afecta in bine sau rau, si chiar si asta se intampla numai cu consimtamantul tau. Altfel nu au absolut nici un efect nici asupra ta si nici asupra altora. Fiecare este responsabil doar de propriile sale ganduri. Tu de ale tale. ei de ale lor. Nu trebuie sa te chinuiesti sa schimbi mentalitatea nimanui, nu trebuie sa stergi gandurile trecute (pozitive sau negative) din mintea lor. Este suficient daca te ocupi de propriile tale ganduri. Daca gandurile tale sunt curate, se purifica in mod automat si gandirea lor. Alfel poti sa te chinuiesti cu ei ani de zile si tot nu vei putea sa scoti din capul lor toate gandurile (mai mult sau mai putin) negative.
    Atat pentru astazi. Multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *