Ramai focusat pe interior si vei fi in pace!

IS_00a100a--70-Zi de zi, in jurul nostru , in calea noastra, apar o multime de forme, apar oameni, apar diverse povesti de viata, si o multitudine de ganduri.

In fiecare zi, auzi si vezi diverse sfaturi despre cum ar trebui sa fim , sa traim , despre ce ar trebui sa facem in anumite cazuri.

Mai zaresti uneori, cate un model de poveste de viata fericita si de succes si poate ca te intrebi : cum se poate asa ceva, cum se poate ca unii sa fie fericiti ? si poate te intrebi : «  eu oare, cu ce am gresit, de ce eu nu sunt fericit si altii poti fii ? » si multe alte intrebari, si chestia este ca nici macar nu stii daca cel  pe care l-ai zarit, este fericit sau nu, dar cand ramai focusat doar pe exterior, doar pe aparente, clar, nu poti vedea decat aparente.

Si poate ca persoana prezentata la model de viata este chiar, cu adevarat fericita , dar la fel, privind aparentele, uiti Esenta, adica , uiti de Tine si de fericirea ce este deja in Tine, nu recunosti adevarata fericire, nu recunosti fiinta pura si fericirea  care se afla si  in tine, in celalalt.

Atunci apar toate acele intrebari, cand uiti de Tine, cand uiti de Ceea ce esti cu adevarat sau cand nu stii cine esti.

In filme, in cantece, in diverse articole, in diverse carti si peste tot, in jurul tau se afla si intalnesti cate o poveste de film, si personaje care de care mai diversificate si interesante.

Si ce usor apar suferinta, tristetea, durerea cand doar te uiti in exteriorul tau, si indiferent ca  filmul din afara ta este catalogat ca fiind trist sau vesel, ramanand doar in exterior, tot timpul vei avea ceva de spus, de judecat .

Ca filmul este etichetat ca fiind trist, tragic, te vei lamenta, poate vei spune,  « cum se poate asa ceva, cum poti permite Doamne asa ceva ? » si vei ramane poate socat de povestile de film ale altora.

Ca este etichetat vesel si fericit, poate ca te vei bucura, dar in solitudine cu tine, in sinea ta, nefiind constient de adevarata bogatie interioara , bogatie din sufletul tau, probabil ca te vei intreba : « dar oare eu de ce nu sunt fericit, cu ce am gresit, Doamne ? »

Si asta pentru ca uiti sa te intorci catre tine. Nu respinge exteriorul , pentru ca nimic din ce apare in calea ta, nu apare intamplator. Dar indiferent ca ar fi vorba uneori de o lectie de viata sau de un mesaj pentru tine sau poate ai ceva de inteles si de constientizat de acolo, de acceptat din ceea ce apare in exterior, esentialul este ca , indiferent de reactia pe care o trezesc in tine, toate povestile de film din exterior, in spatele tuturor, se afla un mesaj divin, un impuls divin mai degraba,care vine si sopteste , incet, cu dragoste si caldura divina: Intoarce-te catre tine, patrunde in interior , acolo vei gasi Totul, abosolut tot ce crezi ca ai nevoie si crezi ca nu ai, uita-te in inima ta, ai deja Totul acolo !:)

Sa te intorci catre tine, nu este o metafora, este vorba de a-ti aminti de tine asa cum esti, de a-ti  aminti de ceea ce simti tu in adancul sufletului tau, de a ramane sincer inimii tale, de a-ti urma intuitia  si simtirea, indiferent , de cat de diferita si de ciudata pare a fii simtirea ta fata de socoteala lumii.

Opreste-te  si uita-te la tine, tu ce simti ?

Esti un personaj foarte frumos, unic si special asa cum esti. Lasa-te inspirat de alte personaje si povesti de viata, dar nu ravni la ele, nu-ti dori sa fii ele.

Ci uita-te la tine si bucura-te de minunatia care esti tu, de unicitatea pe care o ai, de personalitatea ta si de darurile tale, de tine asa cum esti. Vei fii uimit de cat de usor si natural, vei simti liniste si incredere in tine, in viata, in momentul in care doar privesti catre tine si ramai in interiorul tau fara sa mai compari ceva din povestea ta cu povestile exterioare.

Si asta la un anumit nivel al jocului, dar mergand si mai departe, vei trece dincolo de tine si  chiar fii putin atent la expresia asta : « Uita-te la tine », daca tu te poti uita la tine, la acest personaj, atunci, cine este cel ce se uita ? Cine poate privi , constientiza acest complex personaj, cine interpreteaza acest personaj, cine esti Tu ? Cine poate observa tot ce se poate observa?

Si da, esti un om, esti un personaj frumos, dar aminteste-ti ca, de fapt, Tu esti mai mult de atat!

Dincolo de personajul de care te bucuri in aceasta lume, esti si cel ce observa acest personaj, cel ce se exprima prin el, si totodata esti unul cu constiinta de unde acest personaj si acest film numit viata in care Tu ti-ai dorit sa joci, se creeaza!

Poti sa fii si acest personaj si sa te lasi captivat de acest film pentru ca oricum Tu, cel adevarat, nu poti fii afectat de nimic din ce se intampla in acest film , dar cu adevarat minunat este atunci cand in acest film, treci dincolo de acest frumos personaj si iti dai voie sa fii si sa ramai martorul lui! In acest loc este cu adevarat, liniste, bucurie, iubire, pace deplina, siguranta eterna! 

Opreste-te si patrunde in adancul sufletului tau, afla cine esti cu adevarat.

Doar priveste absolut tot ce spui despre tine , pana cand nu mai ai nimic de spus si recunoaste tacerea si inocenta a ceea ce esti!

Treci dincolo de personaj si dincolo de toate povestile de viata si, priveste totul, conecteaza-te cu martorul care deja esti, cu privitorul tacut al tuturor formelor. In sufletul tau, rasare intelegerea si sinmtirea Uniunii cu Totul, devii unul cu totul.

Esti unul cu toti actorii, in esenta, esti unul cu Constiinta de unde se creeaza Totul.

Si atunci intelegi ca toate povestile isi au rolul lor si vei simti doar compasiune, vei simti iubirea pura pentru toate fiintele, vei revarsa natural iubire si bucurie,  si vei imbratisa totul asa cum este!

Si vine un moment , dupa clipe de diverse cautari iluzorii si agitatie, in care realizezi ca tot ce ai de facut de fapt, este doar sa te opresti , macar pentru cateva momente,si sa ramai aici, in liniste, conectandu-te cu Tine, si simti astfel, cum ‘ceva’ plin de iubire, ceva mai presus de tine, te imbratiseaza din interior, te imbraca cu pace si te invaluie cu o bucurie pura!

Esti Acasa acum, ramai aici!:)

Nu ramane focusat doar pe aparente si pe exterior, intoarce-te catre Tine, suflet drag, ramai focusat in interior si vei fii in pace!

Cu multa iubire,

Oana!

ps. Lasa-mi un comentariu si spune-mi daca si astazi, simti cateodata zbuciumul uitarii de Tine si apoi, uita-te la tine, nu cumva , ai ramas prea mult in exterior, incat ai uitat de simtirea din inima ta? Astept cu drag un rapsuns de la tine!:)

Si iti reamintesc ca in continuare, serviciul de newsletter si inscriere cadouri nu este activ. Cand acesta va fi reactivat , voi anunta pe facebook si te vei putea inscrie atunci, iar cei care sunteti deja inscrisi, veti primi toate mesajele si cadourile promise, in continuare.

Te astept alaturi de mine , pe facebook aici si aici si daca simti sa regasesti tot mai mult bucuria daruirii si sa sustii si tu, proiectul Inspiratie pentru Suflet, intra aici si vei gasi toate detaliile despre cum poti face asta!

Sa fie mereu inspiratie , iubire si simplitate, in sufletul tau!:)

ALTE ARTICOLE PENTRU SUFLETUL TAU:

One Response to Ramai focusat pe interior si vei fi in pace!

  1. Sunt cuvinte frumoase. Acum am descoperit acest site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *